Navalny/Assange, dubbele standaarden voor de “verontwaardigden-op-commando”

Door Enrico Toselli

Aleksei Navalny werd in Rusland tot een maand gevangenisstraf veroordeeld en de “vrije” wereld kwam in opstand tegen een beslissing die riekt naar tirannie. Julian Assange zit al meer dan 10 jaar in de gevangenis omdat hij enkele van de eindeloze vuile daden van de regeringen van de “vrije” wereld heeft onthuld en niemand protesteert. Smerig voorbeeld van verplichte eenzelvigheid. Met de nieuwe president van de VS, Joe Biden, als het symbool van deze ondraaglijke feitelijkheid. Want het is juist Biden die het protest tegen Poetin leidt, maar zwijgt over het verzoek om Amerikaanse uitlevering inzake Assange. Het is duidelijk dat de Italiaanse dienstmedia niet onderdoen voor de Amerikaanse meester. De uitnodiging van Navalny om de straat op te gaan tegen Poetin, in strijd met de wet, wordt dus heilig, terwijl dezelfde uitnodiging van Trump aan zijn aanhangers een voorbeeld is van “criminele onverantwoordelijkheid”.

Aleksej Navalny (°1976)

Maar als de houding van de V.S. begrijpelijk is, louter voor geopolitieke kwesties, en even begrijpelijk is de “verontwaardiging-op-commando” van die verenigingen die alleen de rechten van hun vrienden verdedigen en gefinancierd worden door de usual suspects. Het getuigt dan ook van bijzonder walgelijk gedrag van diezelfde Italiaanse media die verontwaardigd zijn op commando tegen Poetin’s onrechtvaardigheid, en daarbij vergeten wat er in Italië zelf gebeurt. Zelfs wanneer men de politieke processen buiten beschouwing laat, volstaat het eraan te herinneren dat er voor de moord op Rigopiano na jaren tot dusver slechts één veroordeling is uitgesproken: die van een vader die het waagde bloemen te brengen op de plaats van de dood van zijn zoon.
Ook voor het bloedbad van Viareggio kunt u er zeker van zijn dat niemand in de gevangenis belandt. De VN heeft echter niet ingegrepen ten gunste van de families van de slachtoffers, Amnesty heeft geen actie ondernomen en de Europese Unie heeft zich niet verontwaardigd getoond. Tientallen en tientallen slachtoffers die geen gerechtigheid zullen krijgen. Het probleem is echter de maand waarin de heer Navalny gevangen zit. Niet de levenslange gevangenisstraf van Assange, de Australische journalist die schuldig is aan het vertellen van de waarheid. 

Bron: Electo Magazine