Geen oorlog tussen de volkeren van Europa! Geen vrede met het wereldkapitaal!

De Russische interventie in Oekraïne wordt door de westerse huilebalken voorgesteld als een niet te rechtvaardigen schending van het internationaal recht. Men had graag gezien dat deze goede gewetens hetzelfde hadden gedaan toen de Atlantische leiders agressieoorlogen leidden tegen Joegoslavië, Irak, Libië, Syrië… Ten tijde van de bombardementen met verarmd uranium op Servië moedigden dezelfde mensen deze NAVO-operatie in naam van de mensenrechten in het hart van Europa aan.

De “humanitaire oorlog” legitimeerde vele gruwelen. De EU en de Verenigde Staten, waardige vertegenwoordigers van het meest agressieve globalisme, kunnen de pacifist uithangen. Maar het houdt niemand voor de gek. Rusland grijpt in om zijn veiligheid te waarborgen tegen de hervatting van zijn omsingeling door de NAVO. Zij wil het trauma van de periode van de ontmanteling van de USSR en de Jeltsin-jaren niet herbeleven. Het herinnert zich de minachting van het Westen, dat het zijn economische soevereiniteit had ontnomen en het uit het internationale spel had gestoten. Destijds waren de mooie beloften van het Westen over de garanties van de niet-uitbreiding van de NAVO in Oost-Europa niet nagekomen. Waarom zouden we vandaag dezelfde leugenaars geloven?

De oorlog is niet gisteren begonnen, de Donbass heeft sinds 2014 zijn portie verschrikkingen gekend. Duizenden burgers aan beide zijden zijn in onverschilligheid omgekomen. Een conflict tussen Europeanen is de ergste van alle tragedies omdat het alleen de belangen dient van de vijanden van ons continent.

Deze oorlog is gewild door de Westerse leiders die bereid zijn alles te doen om hun mondiale kapitalistische systeem te redden. Ze zullen de volkeren nooit met rust laten. Op onze schaal, is het belangrijk om te handelen. Laten wij de waarheid verspreiden over de oorzaken van dit conflict en de misdadigers aan de kaak stellen die ons in het conflict willen meesleuren om de doelstellingen van het Atlantisme te steunen.

In de strijd voor de nationale en sociale bevrijding van Vlaanderen, Wallonië en Europa staan we op een keerpunt. Laat de paar idioten aan beide zijden die zich op het internet opwarmen, hun steriele gebaren maar houden. Laten we overal volksverzet opbouwen! Door nee te zeggen tegen deze oorlog, blokkeren we de weg voor de profiteurs. ‘Nooit meer Oorlog’ betekent nu verzet tegen het Westers imperialisme. 

Zie ook: Geen oorlog tussen de volkeren van Europa! Geen vrede met het wereldkapitaal! (rebellion-sre.fr)